Startpagina    Overzicht & kaart    Overzicht lijnen    Downloads    Over deze site/Copyright    Links    Contact     Mededelingen    Foto-Actua    
Caudenberg

 Fotopunt    Kaart    Zonnewijzer    Foto's    Fotopunten in de omgeving   Foto:


© Steven De Schuiteneer 2004

MW 4196 NMBS
L 1863 Gent St. Pieters - Geraardsbergen
Caudenberg, 2004-05-28

 
Omschrijving:


Lijn 122 Melle – Geraardsbergen is ongetwijfeld een van de mooiste, en stilaan één van de weinige, diesellijnen die Vlaanderen nog rijk is.
De lijn loopt dwars door de Vlaamse Ardennen, die steevast garant staan voor een aantal fraaie fotopunten. Het pittoreske Caudenberg is er zo eentje en bevindt zich nabij het station Lierde.

Vanop de brug, in de straat “Caudenberg” (vandaar de naam), krijgt u een mooi en uitgestrekt zicht op het typische landschap van de Vlaamse Ardennen, en uiteraard ook op de trein rijdend naar Geraardsbergen.

 
Verkeer:


Reizigers:
Tijdens weekdagen is er om het uur een verbinding Gent – Geraardsbergen– Gent, aangevuld met extra al dan niet rechtstreekse diensten tijdens de piekuren.
In het weekend rijden er eveneens om het uur treinen tussen Gent en Geraardsbergen. De piekuurtreinen rijden niet tijdens het weekend.


Goederen:
Geen regelmatig goederenverkeer.
Sporadisch wordt de lijn beklommen door een werk- of ballasttrein of door de meetmotorwagen.


Toeristisch:
Tijdens het toeristisch seizoen (juli – augustus) legt de NMBS treinen in tussen Ath en Blankenberge

Infrastructuur:
De sproeitrein (geen het sleept door een diesellocomotief voor rekening van de Dienst Infrastructuur) berijdt jaarlijks een of meerdere keren de fraaie lijn 122.
 
Ingezet materieel:


Reizigers:
Sinds enkele jaren maken moderne dieselmotorwagens Reeks 41 NMBS de dagdagelijkse dienst uit.

De Toeristische treinen tussen Ath – Blankenberge (en terug) wordt eveneens verzekerd door MW Reeks 41.


Goederen:
Nihil
 
Zonnestand:


Winter:
11.00u - 14.00u

Zomer:
12.00u - 15.00u
 
Periode:


Heel het jaar
 
Wegbeschrijving
(openbaar vervoer):Caudenberg kan u gemakkelijk per trein bereiken. U neemt daarvoor de treinen vanuit Gent of Geraardsbergen, en stapt af in Lierde.
Begeef u naar de stationszijde. U bevindt zich nu op de ‘Steenweg’ (richting Brakel). Loop +/- 160 meter rechtuit door. Op uw rechterkant bemerkt u een straat, de ‘Neerstraat’ genaamd. Loop deze straat door tot u aan uw rechterkant een brug opmerkt. Dit is ‘Caudenberg’. Nog even de brug over en uzelf richting Melle oriënteren, en de pret kan beginnen. Totale afstand van station Lierde tot aan het fotopunt: +/- 520 m.

 
Wegbeschrijving
(auto):Vanaf de ring rond Brussel, afrit 13 Ninove, vanaf daar de N8 richting Brakel tot in Sint-Maria-Lierde (station Lierde).
Daar neemt u de Neerstraat (eerste straat rechts na het station in de richting van Brakel), tot u over een spoorbrug rijdt, wat meteen het eindpunt van uw rit is.

 
Extra:


-