Startpagina    Overzicht & kaart    Overzicht lijnen    Downloads    Over deze site/Copyright    Links    Contact     Mededelingen    Foto-Actua    
Westrem

 Fotopunt    Kaart    Zonnewijzer    Foto's    Fotopunten in de omgeving   Foto:


© Steven Wuyts

HLE 2119 en 2123 NMBS
P 8003, Schaarbeek - Oostende
Westrem, 2009-04-23

 
Omschrijving:


Westrem is een klein, rustig plaatsje op de weg tussen Brussel en Gent. Hier kan u in de vooravond genieten van het talrijke verkeer tussen Brussel en Gent op lijn 50A.
 
Verkeer:


Reizigers:
IC A: Eupen – Brussel – Oostende


Goederen:
Nihil

Toeristisch:
Nihil

Infrastructuur:
Ook de sproeitrein (gesleept door een diesellocomotief voor rekening van de Dienst Infrastructuur) komt jaarlijks langs.
 
Ingezet materieel:


Reizigers:
MS: Klassieke stellen, Break


Goederen:
Nihil
 
Zonnestand:


Winter:
15.00u - 18.30u

Zomer:
16.00u - 19.30u
 
Periode:


Het hele jaar door. In de winter moet u echter rekeinging houden met een vroege zonsondergang.
 
Wegbeschrijving
(openbaar vervoer):Neem aan het station van Gent St. Pieters bus lijn 96 richting Aalst en stap af aan de halte Westrem Dorpsstraat. U bevindt zich nu in de Brusselsesteenweg: ga even terug richting Gent en neem de eerste straat links: dit is de Dorpsstraat: ga deze ten einde en ga vervolgens linksaf de Westremstraat in tot over de brug over de spoorweg. Hier gaat u onmiddellijk lins een zandweg in: deze volgt u tot aan het fotopunt.
 
Wegbeschrijving
(auto):Verlaat de autostrade E 40 (Brussel – Gent – Kust) aan afrit 17 (Wetteren) en rij op den N42 richting Kwatrecht. Aan het kruispunt met de N9 (Brusselsesteenweg) rijdt u rechtsaf. Vervolgens neemt u de derde straat rechts (de Keiberg), welke u blijft volgen: de weg verandert even verder in de Westremstraat. Vlak voorbij de brug over de spoorweg dient u uw wagen achter te laten: hier is rechts een zandweg welke u te voet ingaat tot u het fotopunt bereikt hebt.
 
Extra:


-