Startpagina    Overzicht & kaart    Overzicht lijnen    Downloads    Over deze site/Copyright    Links    Contact     Mededelingen    Foto-Actua    
Nederboelare

 Fotopunt    Kaart    Zonnewijzer    Foto's    Fotopunten in de omgeving   Foto:


© Steven De Schuiteneer

HLE 2229 NMBS
Extra cargo richting Wallonië
Nederboelare, 2006-01-28

 
Omschrijving:


Het fotopunt ligt op 100 meter van de vertakking van lijn 90 (Jurbise - Geraardsbergen - Denderleeuw) en lijn 122 (Geraardsbergen - Melle) in Nederboelare, deelgemeente van Geraardsbergen. Het is echter esthetisch onverantwoord om foto’s te nemen van treinen op lijn 122 door de bovenleidingspalen van beide lijnen. Vanaf de vertakking is het nog zo’n 100 meter te gaan richting Schendelbeke. U hebt zicht op een betonfabriek met 2 silo’s die het geheel een fotogeniek karakter geven.
 
Verkeer:


Reizigers:
Weekdagen :
  • L-treinen Geraardsbergen – Aalst
  • CR-treinen Geraardsbergen – Brussel
  • P-treinen: Denderleeuw – Geraardsbergen en Geraardsbergen – Ottignies

Weekends:
  • L-treinen Geraardsbergen – Aalst


Goederen:
Het goederenverkeer is zeer gevarieerd: brammentreinen, containertreinen, kalktreinen en gemengde goederentreinen berijden regelmatig deze lijn. Ook in het weekeinde berijden deze cargo’s deze lijn: dan zijn er vooral brammen- en containertreinen waar te nemen.

Toeristisch:
Nihil

Infrastructuur:
Ook de sproeitrein komt hier jaarlijks voorbij, gesleept door een loc van Infrabel.
 
Ingezet materieel:


Reizigers:
MS: Klassieke MS (zowel niet-gerenoveerde als gerenoveerde), MS reeks 80 (Break)
MW: MW reeks 41


Goederen:
HLE: reeks 23, 26 NMBS
HLDR: reeks 77/78 NMBS

 
Zonnestand:


Winter:
9.00u - 11.30u

Zomer:
10.00u - 12.30u
 
Periode:


Het hele jaar door
 
Wegbeschrijving
(openbaar vervoer):U verlaat het station van Geraardsbergen aan de voorzijde en u gaat onmiddellijk linksaf, zodat u het wegviaduct onderdoor gaat. U blijft deze weg (de Nieuweweg) volgen, tot u aan uw linkerzijde een kleine bundel (Ezelsberg) ziet liggen: de weg neemt nu een scherpe bocht naar rechts en na deze bocht dient u de eerste straat links in te gaan: de Gentsestraat, welke u ongeveer 1 km blijft volgen tot aan het eerstvolgende grote kruispunt: deze tweevaksweg (de N495) steekt u gewoon over en u blijft de Gentsebaan volgen. (U kan de pijl naar de Baronie Van Boelare volgen). Ongeveer 300 meter verder bevindt zich supermarkt Lidl. Volg de weg, die nu ongeveer op gelijke hoogte komt te liggen met de spoorweg, en even verder komt u aan de Kasteeldreef, vanwaar u het fotopunt reeds kan zien liggen. Als u ter hoogte van het sein bent gekomen, hebt u het fotopunt bereikt.
 
Wegbeschrijving
(auto):U verlaat op de Brusselse Ring de autostrade aan afrit 13 (Ninove), waarbij u de N8 richting Ninove oprijdt. Deze blijft u volgen tot in Ninove: u rijdt daar de spoorweg over en volgt vervolgens de weg, die een bocht naar links neemt. Even verder komt u aan een splitsing; waarbij u de N45 richting Geraardsbergen inrijdt, die ter hoogte van de gemeente Smeerebbe-Vloerzegem in de N460 verandert. Aan het einde van deze weg (aan het T-kruispunt), rijdt u linksaf de N 42 richting Geraardsbergen en Bergen in. Ongeveer 800 meter verder rijdt u de overweg (met lijn 122) over en aan de volgende verkeerslichten gaat u linksaf. Vervolgens rijdt u de eerste straat linksaf, in de richting van de Baronie van Boelare, welke met een pijl aangegeven staat. Ter hoopgte van van de vertakking van lijn 90 en 122 kan u uw wagen parkeren. Vervolgens gaat u te voet verder tot aan de Kasteeldreef, vanwaar u het fotopunt reeds kan zien liggen. Als u ter hoogte van het sein bent gekomen, hebt u het fotopunt bereikt.
 
Extra:


De inwendige mens:
In Geraardsbergen zijn er voldoende eet- en drankgelegenheden te vinden. Op 1 km van het fotopunt bevindt zich een Lidl-warenhuis. De dichtstbijzijnde frituren bevinden zich op het Stationsplein van Geraardsbergen.