Startpagina    Overzicht & kaart    Overzicht lijnen    Downloads    Over deze site/Copyright    Links    Contact     Mededelingen    Foto-Actua    
Anor: Bois de la Galoperie

 Fotopunt    Kaart    Zonnewijzer    Foto's    Fotopunten in de omgeving   Foto:


© Ludwig Bontinck

HLD 6086 en 6019 CCM (ex-NMBS)
Bediening Momignies - Anor
Anor, Bois de la Galoperie, 2006-06-06

 
Omschrijving:


Het Bois de la Galoperie is een gehucht van het Franse stadje Anor, vlabkij de Belgische grens, op een 20-tal kilometer van Chimay. Hier liggen nog de restanten van de lijn Chimay - Anor, die momenteel nog tussen Momignies en Anor wordt bereden door de firma CCM, die in het naburige Wallers-Trélon een steengroeve uitbaat.
 
Verkeer:


Reizigers:
Nihil

Goederen:
Naargelang de vraag wordt één of meerdere keren heen- en weergereden tussen Anor en Momignies, waarbij in Momignies steenslag geladen wordt. In het weekend wordt niet gereden.

Toeristisch:
Nihil

Infrastructuur:
Nihil
 
Ingezet materieel:


Reizigers:
Nihil

Goederen:
Locs type BB63000 van Seco-Rail maken de dienst uit.
 
Zonnestand:


Winter:
Niet mogelijk, gezien de zon reeds onder is op het tijdstip dat de zonnestand ideaal is.

Zomer:
Van 17.45u tot zonsondergang.
 
Periode:


Gezien het late uur wanneer de zon haar ideale positie inneemt, is deze plaats enkel bruikbaar tussen midden mei en midden september.
 
Wegbeschrijving
(openbaar vervoer):Dit punt is niet bereikbaar per openbaar vervoer.
 
Wegbeschrijving
(auto):Als u aan het voormalige station van Momignies staat, verlaat u de Place de La Gare: aan het rondpunt neemt u de derde afslag en rijdt u de Rue de la Station in, die u volgt tot aan het volgende kruispunt. Daar draait u linksaf en blijft u de weg richting Beauwelz volgen. Als u de overweg bent overgereden, neemt u de vierde straat rechts: Les Culots: deze volgt u tot u aan een T-kruispunt komt, waar u rechtsaf gaat. Even verder gaat u linksaf (de straat heet hier nog steeds Les Culots: als u rechtdoor rijdt op dit punt komt u in La Haye au Charme). Even verder passeert u de grensovergang met Frankrijk, waarna u de weg blijft volgen tot de volgende splitsing, waar u rechtsaf gaat richting Anor. U bevindt zich nu in de Rue des Anorelles. U neemt vervolgens de eerste straat rechts (Rue de la passe d’Anor) die u volgt tot aan het volgende T-kruispunt, waar u rechtsaf gaat: dit is de Rue de la Galoperie. Deze weg blijft u volgen (rechts ligt Quartier de la Galoperie). Even verder kan u het bos inrijden, hoewel u ook hier uw wagen kan achterlaten, wat aan te raden is als de weg er modderig bijligt. U volgt de bosweg tot aan de overweg: even daarvoor staat een huis, waar u eventueel ook uw wagen kan parkeren. Vervolgens gaat u de overweg over: hier is het fotopunt gelegen.
 
Extra:


De dichtsbijgelegen dorpskernen zijn Anor en Momignies: daar kan u zich bevoorraden. Aan het Bois de la Galoperie zelf zijn geen voorzieningen.