Startpagina    Overzicht & kaart    Overzicht lijnen    Downloads    Over deze site/Copyright    Links    Contact     Mededelingen    Foto-Actua    
Anor: Station

 Fotopunt    Kaart    Zonnewijzer    Foto's    Fotopunten in de omgeving   Foto:


© Steven Wuyts

HLD 6086 en 6019 CCM (ex-NMBS)
Bediening Momignies - Anor
Anor, 2006-06-06

 
Omschrijving:


Het station van Anor, gelegen op de Franse Artère Nord - Est is een erg druk punt: niet enkel de fraaie steenslagtreinen uit Momignies komen hier toe, maar ook vele reizigers- en goederentreinen van de Franse spoorwegen. Langs het wandelpad naast de spoorweg kan je hier vele treinen fotograferen.
 
Verkeer:


Reizigers:
In Anor stoppen dagelijks enkele regionale treintjes van de Franse spoorwegen.

Goederen:
Naargelang de vraag wordt één of meerdere keren heen- en weergereden tussen Anor en Momignies, waarbij in Momignies steenslag geladen wordt. In het weekend wordt niet gereden.

Toeristisch:
Nihil

Infrastructuur:
Nihil
 
Ingezet materieel:


Reizigers:
Divers Frans materieel: vooral motorstellen komen hier veel voor, maar (voorlopig) ook nog enkele treinen gesleept door een BB 16500 van de SNCF.

Goederen:
Locs type BB63000 van Seco-Rail maken de dienst uit.
 
Zonnestand:


Winter:
8.00u - 11.00u

Zomer:
9.00u - 12.00u
 
Periode:


Het hele jaar door.
 
Wegbeschrijving
(openbaar vervoer):Vanaf Lille kan u de trein nemen naar Anor (richting Hirson). Als u het station van Anor verlaat, gaat u linksaf, en volgt de wandelweg: u gaat voorbij de loods van CCM (waar 's nachts de stoere 60'ers overnachten) tot u even verder het fotopunt bereikt hebt.
 
Wegbeschrijving
(auto):Als u aan het voormalige station van Momignies staat, verlaat u de Place de La Gare: aan het rondpunt neemt u de derde afslag en rijdt u de Rue de la Station in, welke u volgt tot aan het volgende kruispunt. Daar rijdt u linksaf en blijft u de weg richting Beauwelz volgen: dit is de N591. In Beauwelz blijft u de straat (die vanaf hier de Rue de la Fortelle heet) richting Anor en steekt u even verder de grens over. Vanaf blijft u de weg (D156) 4 kilometer volgen, tot u in Anor aankomt: aan de verkeerslichten rijdt u linksaf. Deze straat volgt u 500 meter, tot aan de Rue de la Gare, waar u rechtsaf gaat. Op het stationsplein kan u uw wagen parkeren. Als u voor het station staat gaat u rechtsaf, en volgt de wandelweg: u gaat voorbij de loods van de CCM (waar ’s nachts de stoere 60’ers overnachten) tot u even verder het fotopunt bereikt hebt.
 
Extra:


In Anor is een kleine superette, waar u zich kan bevoorraden.