Startpagina    Overzicht & kaart    Overzicht lijnen    Downloads    Over deze site/Copyright    Links    Contact     Mededelingen    Foto-Actua    
Kalmthout

 Fotopunt    Kaart    Zonnewijzer    Foto's    Fotopunten in de omgeving   Foto:


© Luc Donners

HLE 2718 NMBS
IC 4537 Essen - Charleroi-Sud
Kalmthout, 2010-07-10

 
Omschrijving:


Aan de Frans Raatsstraat vertrekt een zandweg richting Essen, waar het interessant fotograferen is: tussen de Beneluxtreinen rijden de L-treinen en regelmatig enkele cargo's. Een bosje brengt verkoeling en schaduw in de warme zomermaanden.
 
Verkeer:


Reizigers:
L12 kent een druk reizigersverkeer. Naast het internationale verkeer met Nederland bestaat er ook een druk lokaal aanbod:
  • IC I: Essen - Charleroi-Sud
  • IC B: Brussel-Zuid - Amsterdam
  • Thalys Parijs - Amsterdam
  • L-trein Antwerpen-Centraal - Roosendaal


Goederen:
De goederendienst is goed vertegenwoordigd. Via lijn 12 rijden de meeste internationale goederentreinen tussen Nederland en België. Bekende voorbeelden zijn:
  • Autoindustrie (Volvo, Opel, Ford)
  • Containervervoer, steenslagvervoer, gemengde treinen, ...


Toeristisch:
In het zomerseizoen rijden er enkele toeristische treinen van en naar de kust over deze lijn.

Infrastructuur:
Ieder jaar wordt de lijn bereden door de onkruidverdelgingstrein.
 
Ingezet materieel:


Reizigers:
MS: Klassieke MS, MS reeks 800 NMBS
HLE: Reeksen 11 (sporadisch), 21, 23, 27, 28 NMBS


Goederen:
HLE: Reeks 23, 28 NMBS
HLD: Reeks Railion 6400/6500, Class 66, G2000 (Privé-operatoren)
HLDR: Reeks 77/78 NMBS

 
Zonnestand:


Winter:
13.00u - 16.30u

Zomer:
14.00u - 17.30u
 
Periode:


Het hele jaar door
 
Wegbeschrijving
(openbaar vervoer):Verlaat het station van Kalmthout (aan de kant richting Nederland) en volg daarna Warandalei (die verder overgaat in de René Willemestraat) tot aan het T-kruispunt met de Frans Raatsstraat: hier gaat u rechtsaf tot aan de overweg: hier neemt u (voor de overweg) de zandweg linksaf richting Essen/Nederland. Even verder is het fotopunt gelegen.
 
Wegbeschrijving
(auto):Verlaat op de E19 (Antwerpen - Breda) de autostrade aan afrit 4 (Sint-Job-In't-Goor) en rij vervolgens richting Brasschaat. Aan het kruispunt met de Bredabaan steekt u recht over (richting Essen) en rijdt u vervolgens tot in Achterbroek. Hier rijdt u linksaf de Achterbroeksteenweg (N111) in. Deze volgt u tot het kruispunt met de Dorpsstraat (N122) in Kalmthout, waar u rechtsaf rijdt richting Wildert. De 4e straat links is de Frans Raatsstraat, waar u inrijdt tot aan de overweg. Vlak voorbij de overweg gaat u (nadat u uw auto hebt laten staan) rechtsaf de zandweg richting Nederland/Essen in: even verder is het fotopunt gelegen.
 
Extra:


-