Startpagina    Overzicht & kaart    Overzicht lijnen    Downloads    Over deze site/Copyright    Links    Contact     Mededelingen    Foto-Actua    
Ekeren

 Fotopunt    Kaart    Zonnewijzer    Foto's    Fotopunten in de omgeving   Foto:


© Michel Heerkens

HLDR 7839
Cargo uit Antwerpen-Noord
Ekeren, 2005-09-22

 
Omschrijving:


Ekeren ligt in Antwerpen en is een mooi landelijk gebied in het drukke stadsgebeuren van Antwerpen. Lijn 27A is de aan- en afvoerlijn van de Antwerpse haven. Dit betekent dat er in hoofdzaak alleen maar goederentreinen zijn waar te nemen.
 
Verkeer:


Reizigers:
Er is weinig reizigersverkeer. Wel zijn er enkele personeelstreinen van en naar Antwerpen Noord waar te nemen.

Goederen:
De goederendienst is intens met treinen uit alle hoeken van het land van/naar de Antwerpse haven met allerlei producten zoals containers, chemische producten, auto’s e.d.
Op zaterdag is er ook wel wat cargoverkeer waar te nemen, maar een stuk minder als doordeweeks. Op zondag is het heel wat minder.


Toeristisch:
Nihil

Infrastructuur:
Ook de sproeitrein passeert hier jaarlijks, gesleept door een HLD van Infrabel.
 
Ingezet materieel:


Reizigers:
MS: Klassieke MS, AM 75
HLE: Reeks 23 NMBS


Goederen:
HLE: Reeksen 12, 13, 20, 21, 23, 26 en 27 NMBS, Reeks 3000 CFL, Reeks 36000 SNCF
HLD: Reeks 57 NMBS, Class 66, G2000 (Privé-operatoren)
HLDR: Reeks 77/78 NMBS

 
Zonnestand:


Winter:
11.30u - 14.00u

Zomer:
12.30u - 15.00u
 
Periode:


Niet elk seizoen is geschikt om opnames te maken op het betreffende fotopunt. U kunt last hebben van opschietende begroeiïng.
 
Wegbeschrijving
(openbaar vervoer):U neemt de trein naar station Ekeren en stapt hier uit. Als u uit Antwerpen komt, ga dan onder de brug door. Verlaat het station zodat u in de Onze-Lieve-Vrouwstraat uitkomt. Deze volgt u richting Antwerpen tot het einde van de straat, waar u bij de velden in de Prinshoeveweg uitkomt Hier gaat u linksaf en blijft u de weg volgen tot u onder de brug van lijn 27A bent doorgegaan. Daarna gaat u onmiddellijk rechtsaf, zodat u in de Oude Landen bent. Deze blijft u volgen (voorbij een basketbal- en voetbalterrein) en op het moment dat de weg een duidelijke bocht naar links maakt, gaat u het doodlopende weggetje aan de rechterkant in (Salaadweg). U gaat dit weggetje in en nadat u de overweg bent overgestoken is het nog zo’n 25 meter te gaan tot aan het fotopunt.
 
Wegbeschrijving
(auto):U volgt op de ring van Antwerpen de richtingaanwijzers richting Breda (E19) en op de E19 neemt u afslag 5 Brasschaat/Merksem (Kleine Bareel genaamd). Aan het einde van de afslag rijdt u richting Kapellen en Putte. Direct na de afslag ziet u aan uw linkerkant een benzinestation. Hierna, rijdt u bij het verkeerslicht linksaf. U blijft deze weg (het Laar) volgen totdat de weg een duidelijke bocht naar rechts maakt en u lijn 27A bemerkt. In deze bocht rijdt u linksaf de Salaadweg in en nadat u de overweg bent overgestoken is het nog even verder rijden tot aan een brede zandstrook waar u uw auto kunt parkeren. Even terug ligt dan het fotopunt.
 
Extra:


Er zijn geen winkels in de onmiddellijke nabijheid. Het is dus aan te raden om voldoende levensmiddelen bij u te hebben.