Startpagina    Overzicht & kaart    Overzicht lijnen    Downloads    Over deze site/Copyright    Links    Contact     Mededelingen    Foto-Actua    
Hennuyères

 Fotopunt    Kaart    Zonnewijzer    Foto's    Fotopunten in de omgeving   Foto:


© Steven De Haeck

MS 825 NMBS
IR 3931 Brussel-Noord - Binche
Hennuyères, 2006-09-30

 
Omschrijving:


Hennuyères is een rustig dorpje, gelegen op een dertigtal kilometer van Brussel. Het fotopunt bevindt zich naast de spoorwegbrug van de Rue de la Libération bij de ingang van het dorpscentrum. Een GSM-mast stoort het idyllische plaatje, maar gelukkig lukt het om deze weg te kadreren. Zo werd deze foto gemaakt met een digitale brandpuntafstand van 28mm.
 
Verkeer:


Reizigers:
Op weekdagen is het hier zeer druk, met vier reizigerstreinen per uur in elke richting, aangevuld met een aantal P-treinen tijdens de piekuren. De weekends zijn minder geschikt voor opnames, aangezien er dan veel minder verkeer is.

Week:
  • IC F Liège – Brussel – Quiévrain
  • IR j Leuven – Zaventem – Brussel – Quévy
  • IR l Louvain-la-Neuve – Brussel – Binche
  • L Turnhout – Brussel – Manage
  • P-treinen op de verbindingen naar Binche en Mons

Weekends:
  • IR j Leuven – Zaventem – Brussel – Quiévrain
  • IR l Brussel – Binche


Goederen:
De goederendienst is gevarieerd en omvat een aantal knappe cargo’s, maar het aantal cargo’s is niet talrijk. Op deze plaats is het echter mogelijk de staal en ballasttreinen naar Clabecq en Quenast te spotten, alsook een aantal treinen tussen de haven van Antwerpen en Frankrijk.

Toeristisch:
Nihil

Infrastructuur:
De sproeitrein komt hier jaarlijks voorbij met een loc van Infrabel.
Te vermelden zijn ook de extra ballasttreinen naar de steengroeve van Quenast, waarvoor de tractie verzorgd wordt door een BB 67400 van de SNCF of een HLD 52,53,54 of 62 van de NMBS.

 
Ingezet materieel:


Reizigers:
MS: Alle soorten MS
AMHLE: Reeksen 21 en 27 voor de IC F, reeks 26 op de relatie La Louvière - Binche en reeksen 21, 23 en 27 voor de P-treinen


Goederen:
HLE: Reeksen 12,23,26 NMBS en 36000 SNCF
HLDR: Reeks 77/78 NMBS

 
Zonnestand:


Winter:
10.00u - 12.00u

Zomer:
11.00u - 13.00u
 
Periode:


Opnames zijn het hele jaar mogelijk; hartje zomer is echter minder geschikt aangezien de zon dan te snel naar de andere kant van de spoorlijn draait.
 
Wegbeschrijving
(openbaar vervoer):U neemt de L trein naar Manage (deze komt reeds als IR-trein van Turnhout) en stapt uit in het station van Hennuyères. Van daaruit wandelt u in zuidelijke richting via de Rue de la Gare en vervolgens via een veldweg naar de Rue du Goutteux. Voorbij het kerkhof en het parochiekerkje van Hennuyères gaat u rechtsaf en dan komt u dan in de Rue de la Libération. Deze volgt u tot aan de spoorwegbrug, hier is het fotopunt gelegen.
 
Wegbeschrijving
(auto):U verlaat de autostrade A8 (Brussel – Ath) aan afrit 23 (Tubize) en rijdt vervolgens richting Tubize. In het centrum aangekomen volgt u de weg richting Mons en Braine-le-Comte. Wanneer, als u Tubize bent buitengereden, u aan een kruispunt met verkeerslichten komt, waarop u links af kan slaan in de richting van Hennuyères, rijdt u rechtdoor richting Braine-le-Comte (de straat linksaf leidt enkel naar het station en niet naar het dorpscentrum van Hennuyères). U neemt na dit kruispunt pas de derde straat links, bij het gehucht Flamand. Dit is de Rue de la Libération, die u tot aan de spoorwegbrug volgt. Deze rijdt u over: hier is het fotopunt gelegen.
 
Extra:


De inwendige mens:
Het dorpscentrum van Hennuyères ligt vlakbij, om de inwendige mens te versterken hoeft u dus niet ver te gaan.