Startpagina    Overzicht & kaart    Overzicht lijnen    Downloads    Over deze site/Copyright    Links    Contact     Mededelingen    Foto-Actua    
Sint-Joris-Weert

 Fotopunt    Kaart    Zonnewijzer    Foto's    Fotopunten in de omgeving   Foto:


© Philippe Smets

HLE 2313+2617 NMBS
EE 32708 Zandvliet - Blanchisserie
Sint-Joris-Weert, 2006-06-02

 
Omschrijving:


Het fotopunt is gesitueerd tussen de stations van Oud-Heverlee en Sint-Joris-Weert op een landweg. De landweg klimt tamelijk wat om nadien terug af te dalen, een verhoogd fotostandpunt kan dus gemakkelijk gevonden worden. De bermen zijn begroeid door allerlei planten en boompjes maar door het verhoogd standpunt hindert dit weinig, tenzij men een korte broek draagt. De lijn maakt op deze plaats een lange bocht, het standpunt ligt aan de buitenkant van de bocht.
 
Verkeer:


Reizigers:
Weekdagen:
  • L- en P-treinen Leuven - Ottignies

Weekends:
  • L-treinen Leuven - Ottignies


Goederen:
De goederendienst bestaat uit goederentreinen van onder andere de Belgische havens, via Leuven naar de streek van Namen en Charleroi maar deze lijn maakt ook deel uit van een internationale verbinding naar Frankrijk, Italië, Zwitserland en Luxemburg. Tijdens de week en op zaterdag valt er heel wat te fotograferen. Op zondag is het heel wat rustiger.

Toeristisch:
Tijdens het toeristische seizoen rijden verschillende extra treinen naar Bierges (Walibi).

Infrastructuur:
Ook de sproeitrein (gesleept door een diesellocomotief voor rekening van de Dienst Infrastructuur) komt jaarlijks even langs.
 
Ingezet materieel:


Reizigers:
MS: AM86, AM75 (sporadisch), Klassieke stellen, AM80 (T-treinen)

Goederen:
Ver
 
Zonnestand:


Winter:
13.00u - 16.30u

Zomer:
14.00u - 17.30u
 
Periode:


Het hele jaar door.
 
Wegbeschrijving
(openbaar vervoer):U stapt af in het station van Sint-Joris-Weert, verlaat het stationsgebouw en gaat rechtsaf: u steekt vervolgens de Beekstraat over en volgt dan de Ijzerenwegstraat, welke u parallel met de spoorweg richting Leuven volgt. De Ijzerenwegstraat gaat even later over in een voetpad (zandweg), welke aan de volgende overweg terug overgaat in een straat. Als u na de genoemde overweg de heuvel opgaat, bevindt zich boven op de heuvel het fotopunt.
 
Wegbeschrijving
(auto):U verlaat de E40 Brussel – Luik aan de afrit 23 (Haasrode) en u volgt de N25 richting Oud-Heverlee. Bij het eerste kruispunt met verkeerslichten, gaat u rechtsaf, waarna u onmiddellijk naar links de Onze-Lievevrouwstraat (dus niet de N251 naar Leuven) inrijdt. Deze straat (die even verder Noestraat gaat heten) volgt u tot aan het kruispunt met de Leuvensestraat (naast de vijvers), waar u links inrijdt. Deze straat volgt u tot aan de Reigerstraat (de eerste straat rechts, herkenbaar aan de roze wegbedekking). Na enkele honderden meters ligt een een overweg, waar u de wagen kan parkeren. U gaat de overweg over en gaat links de Ijzerenwegstraat in. Boven op de heuvel bevindt zich het fotopunt.
 
Extra:


Dienstregelingen:
De inwendige mens:
Op de veldweg heerst totale rust, waar naast joggers en fietsers slechts een enkele auto passeert. In het dorp van Sint-Joris-Weert vindt u de nodige verfrissingscentrales en een supermarkt waar u een grote voorraad versnaperingen vindt.