Startpagina    Overzicht & kaart    Overzicht lijnen    Downloads    Over deze site/Copyright    Links    Contact     Mededelingen    Foto-Actua    
Lint

 Fotopunt    Kaart    Zonnewijzer    Foto's    Fotopunten in de omgeving   Foto:


© Steven Wuyts

HLE 1210 NMBS
E 18835 Lille-Flandres - Turnhout
Lint, 2003-07-13

 
Omschrijving:


Het fotopunt, gelegen in de landelijk gemeente Lint (tussen Kontich en Lier) ligt aan een veld waar vooral in de zomer de gewassen voor een kleurrijk beeld zorgen.
 
Verkeer:


Reizigers:
Weekdagen:
  • IR g: Brussel - Mechelen - Turnhout

Weekend:
  • Tijdens de weekends heerst er op deze lijn een diepe rust.


Goederen:
Op een enkele omgeleide of extra goederentrein na is er geen goederenverkeer op deze lijn.

Toeristisch:
Nihil

Infrastructuur:
Af en toe berijdt een infra-trein (van en naar Lier) deze lijn. Ook de sproeitrein brengt jaarlijks een bezoek aan deze lijn.
 
Ingezet materieel:


Reizigers:
MS: AM 03 (Break)

Goederen:
Nihil
 
Zonnestand:


Winter:
8.00u - 11.00u

Zomer:
9.00u - 12.00u
 
Periode:


Heel het jaar
 
Wegbeschrijving
(openbaar vervoer):Vanaf het station van Lier kan u de bus nemen richting Kontich en Wilrijk (lijn 130). U stapt af aan de halte “Lint – Brouwerijstraat”, waarna u even terug richting Lier gaat. Vervolgens gaat u de eerste straat links in (de Schranshoevelaan), die u ten einde gaat. Hierna gaat u linksaf en onmiddellijk daarna rechtsaf, zodat u in de Falconlaan bent aangekomen. Op het einde van deze laan is het fotopunt gelegen.
 
Wegbeschrijving
(auto):Vanaf de ring rond Lier (de R16) neemt u de weg richting Duffel en Mechelen (de N14). Onmiddellijk na het verlaten van de ringweg rijdt u rechtsaf de Lintsesteenweg in (u komt voorbij een Carrefour-supermarkt). Deze volgt u tot in het centrum van Lint. Als u links een bakker en een apotheek voorbij bent gereden, neemt u de eerste straat rechts (de Schranshoevelaan), welke u ten einde rijdt, waarna u links afdraait en vervolgens onmiddellijk terug rechts. Deze straat – de Falconlaan – rijdt u ten einde, waar het fotopunt gelegen is.
 
Extra:


De inwendige mens:
In Lint zijn enkele prima bakkers alsook enkele verfrissingscentrales aanwezig, waar u steeds gastvrij onthaald wordt.