Startpagina    Overzicht & kaart    Overzicht lijnen    Downloads    Over deze site/Copyright    Links    Contact     Mededelingen    Foto-Actua    
Waarschoot

 Fotopunt    Kaart    Zonnewijzer    Foto's    Fotopunten in de omgeving   Foto:


© Ludwig Bontinck

MW 4162 NMBS
L 781 Eeklo - Gent Sint-Pieters
Waarschoot overweg 84, 2004-05-16

 
Omschrijving:


Dit fraaie fotopunt biedt u een weids zicht op de omringende natuur, zo typisch voor het (vlakke) Meetjesland, en op aankomende treinen uit de richting Eeklo. Ja, zelf de imposante kerktoren van St.-Vincentius Martelaar (Eeklo) kan nog net worden waargenomen op de achtergrond, hoog uittorenend boven een aantal bomen.
 
Verkeer:


Reizigers:
Tijdens weekdagen is er om het uur een verbinding Gent - Eeklo – Gent, aangevuld met extra diensten tijdens de piekuren.

In het weekend rijden er slechts om de twee uren dieselmotorwagens tussen Gent – Eeklo – Gent.


Goederen:
Goederentreinen rijden reeds lange tijd niet van of naar Eeklo.

Toeristisch:
Stoomcentrum Maldegem verzorgt tijdens het toeristische seizoen heel wat stoom- en dieseltreinen tussen Maldegem en Eeklo. Voorlopig rijdt SCM slechts tot Balgerhoeke omdat het spoor tussen Balgerhoeke en Eeklo niet in al te beste staat is. De vele vrijwilligers van het SCM zijn momenteel druk bezig het spoor terug in dienstvaardige staat te brengen.

Infrastructuur:
Ook de sproeitrein (gesleept door een diesellocomotief voor rekening van de Dienst Infrastructuur) komt jaarlijks even langs te Waarschoot.
 
Ingezet materieel:


Reizigers:
De dagdagelijkse dienst (L- en P-treinen) wordt verzekerd door dieselmotorwagens Reeks 41 NMBS.

Goederen:
Nihil
 
Zonnestand:


Winter:
7.00u - 9.30u

Zomer:
8.00u - 11.00u
 
Periode:


Heel het jaar
 
Wegbeschrijving
(openbaar vervoer):Vanaf het station van Waarloos gaat u links het Hoekje in en vervolgens onmiddellijk rechts de Kapellestraat in. Deze volgt u tot over de spoorweg, waarna u rechts indraait en opnieuw de spoorweg overgaat. Daar is het fotopunt gelegen.
 
Wegbeschrijving
(auto):Als u op de E34/A11 Antwerpen - Kust rijdt, neemt u ter hoogte van Eeklo de N434 richting Eeklo. Deze blijft u volgen tot in het Centrum van Eeklo, waar u vervolgens links de N9 (Stationsstraat) indraait. De N9 volgt u dan tot in Waarschoot. In het centrum (aan de kruising met de Schoolstraat, waar u richting kerk en station kunt rijden) neemt u links via een scherpe bocht het Jagerpad. Deze straat volgt u tot u over de spoorweg bent gereden. Daar bevindt zich het fotopunt.
 
Extra:


De innerlijke mens:
Rondom het station Waarschoot zijn enkele winkels, waaronder een kleine supermarkt, waar u uw gading kan vinden om de innerlijke mens (op welke wijze dan ook) te versterken.