Startpagina    Overzicht & kaart    Overzicht lijnen    Downloads    Over deze site/Copyright    Links    Contact     Mededelingen    Foto-Actua    
Ternat

 Fotopunt    Kaart    Zonnewijzer    Foto's    Fotopunten in de omgeving   Foto:


© Steven Wuyts

HLE 2123 NMBS
P 8021 Etterbeek - Denderleeuw
Ternat, 2009-04-01

 
Omschrijving:


Vanaf de brug over de spoorweg in de Heirbaan in Ternat kan u ’s avonds de treinen richting Gent fotograferen. In de verte kan u de kerktoren van Sint-Martens-Bodegem nog waarnemen.
 
Verkeer:


Reizigers:
City-Rail verbindingen maken hier de dienst uit. Tijdens de avondspits kan u hier ook ettelijke P-treinen fotograferen.

Goederen:
De goederentreinen van Clabecq richting Gent-Zeehaven komen hier voorbij. Het is hier qua cargo echter zeer kalm.

Toeristisch:
Nihil

Infrastructuur:
Ook de sproeitrein (gesleept door een diesellocomotief voor rekening van de Dienst Infrastructuur) komt jaarlijks langs.
 
Ingezet materieel:


Reizigers:
MS: Klassieke stellen


Goederen:
HLE reeks 23, 26 NMBS
 
Zonnestand:


Winter:
15.30u - 18.00u

Zomer:
16.30u - 19.00u
 
Periode:


Deze plaats is niet geschikt tijdens de donkerste wintermaanden, gezien de zon dan niet ver genoeg draait om de plek goed te belichten.
 
Wegbeschrijving
(openbaar vervoer):Vanaf het station Ternat, of vanaf het station Brussel-Noord neemt u bus 355 richting Brussel-Noord (als u in Ternat de bus neemt) of Liedekerke (als u in Brussel-Noord de bus neemt). Stap af aan de halte Ternat Vitseroel. Hier gaat u zuidwaarts de Oude Brusselstraat in: even verder volgt een 3-armen-kruispunt waarbij u de middenste straat ingaat: dit is de Heirbaan. Volg deze weg tot over de spoorwegbrug: hier is het fotopunt gelegen.
 
Wegbeschrijving
(auto):Verlaat de autostrade E 40 (Brussel – Gent – Kust) aan afrit 20 (Ternat) en rij richt Ternat-centrum. Vlak voorbij de overweg rijdt u linksaf: dit is de Stationsstraat. Deze volgt u tot vlak voor het Marktplein: hier gaat u rechtsaf, de Keizerstraat in. Hier blijft u de weg volgen tot aan het T-kruispunt, waar u rechtsaf rijdt. Deze weg volgt u ongeveer een halve kilometer, waarna u linksaf de Heirbaan inrijdt. Vlak voor de brug over de spoorweg is dan het fotopunt gelegen.
 
Extra:


-