Startpagina    Overzicht & kaart    Overzicht lijnen    Downloads    Over deze site/Copyright    Links    Contact     Mededelingen    Foto-Actua    
Schaffen

 Fotopunt    Kaart    Zonnewijzer    Foto's    Fotopunten in de omgeving   Foto:


© Steven Wuyts

HLD 467543 en 467597 SNCF
ZZ 49866 Tessenderlo – Bully-Grenay
Schaffen, 2006-12-29

 
Omschrijving:


Schaffen is een klein, landelijk dorpje, gelegen aan de spoorlijn tussen Diest en Tessenderlo. Hoewel de lijn weinig verkeer kent, is dit een zeer fraai stukje dieselspoorweg, waar enkele fraaie plaatjes te maken zijn.
 
Verkeer:


Reizigers:
Nihil

Goederen:
In de week wordt de lijn dagelijks bereden door een bedieningstreintje uit Leuven. Daarbij komt nog de (bijna) dagelijkse keteltrein naar Bully-Grenay, gesleept door een HLD reeks 57 van de NMBS

Toeristisch:
Nihil

Infrastructuur:
Ook de sproeitrein komt hier jaarlijks langs, gesleept door een dieselloc van Infrabel.
 
Ingezet materieel:


Reizigers:
Nihil

Goederen:
HLD: Reeks 57 NMBS
HLDR: Reeks 77/78 NMBS

 
Zonnestand:


Winter:
9.30u - 13.00u

Zomer:
10.30u - 14.00u
 
Periode:


Het hele jaar door.
 
Wegbeschrijving
(openbaar vervoer):Aan het station van Diest neemt u bus 299 (Hasselt – Geel) richting Geel, welke u verlaat aan de halte Engelbeekstraat. U gaat deze straat in, tot over de overweg, waar u linksaf de landweg ingaat. Daar is het fotopunt gelegen.
 
Wegbeschrijving
(auto):U verlaat op de E313 Antwerpen – Hasselt de afrit 24 (Geel-Oost) en rijdt de N174 op richting Diest. Deze volgt u tot u aan het T-kruispunt met de Lapseheide, waar u rechtsaf gaat (richting Diest – u bent nog steeds op de N174). Vervolgens neemt u de eerste straat links: de Engelbeekstraat. Deze volgt u tot over de overweg: hier dient u uw auto te verlaten en de landweg richting Tessenderlo op te gaan. Even verder is het fotopunt gelegen.
 
Extra:


Het station van Diest is vlakbij gelegen. Hier vindt u een frituur en menige gelegenheden om de keel te smeren.

Voor dienstregelingen van de bussen kan u terecht op de website van De Lijn.