Startpagina    Overzicht & kaart    Overzicht lijnen    Downloads    Over deze site/Copyright    Links    Contact     Mededelingen    Foto-Actua    
Zolder

 Fotopunt    Kaart    Zonnewijzer    Foto's    Fotopunten in de omgeving   Foto:


© Eddy Goens

HLD 6207 Infrabel
Z93674 Mol - Hasselt
Zolder, 2005-11-03

 
Omschrijving:


Dit fotopunt te Zolder, gelegen in het stille Limburg, ligt aan het enkelsporige gedeelte van lijn 15 tussen Mol en Hasselt.
 
Verkeer:


Reizigers:
Weekdagen:
  • IR E: Antwerpen - Mol - Neerpelt/Hasselt (uurdienst)
  • Verscheidene piekuurtreinen

Weekends:
  • IR E: Antwerpen - Mol - Neerpelt/Hasselt (2-uurdienst)


Goederen:
De goederendienst is zeer miniem: er rijden slechts enkele cargo's over deze fraaie lijn, waaronder de zandtrein uit Lommel op maandag, woensdag en vrijdag.

Toeristisch:
Tijdens de zomer wordt het aanbod aangevuld met één toeristische trein naar en van de kust.

Infrastructuur:
Ook de sproeitrein komt hier jaarlijks langs, gesleept door een diesellok van Infrabel. Er kunnen tevens extra ritten ingelegd worden voor Infrabel.
 
Ingezet materieel:


Reizigers:
MW: Reeks 41

Goederen:
HLDR: Reeks 77/78 NMBS
 
Zonnestand:


Winter:
U kan de treinen richting Hasselt fotograferen van 9 tot 12.30u aan de linkse kant van het spoor en van 13.30u tot 17.00u aan de rechtse kant.

Zomer:
U kan de treinen richting Hasselt fotograferen van 10 tot 13.30u aan de linkse kant van het spoor en van 14.30u tot 18.00u aan de rechtse kant.
 
Periode:


Het hele jaar door.
 
Wegbeschrijving
(openbaar vervoer):U neemt aan het station van Hasselt bus 2 van De Lijn richting Beringen en stapt af aan de halte Zolder Mierenstraat. U gaat vervolgens verder richting overweg. Aan de overweg bemerkt u aan beide zijden een fiets- en wandelpad: een van beiden loopt u in (afhankelijk van het tijdstip dat u daar bent), waar even verder het fotopunt gelegen is.
 
Wegbeschrijving
(auto):U neemt op de E314 afrit 29 (Houthalen-Helchteren) en rijdt dan de N74 (Grote Baan) richting Houthalen-Helchteren op. Na ongeveer 1 kilometer rijdt u linksaf, de Meerstraat aan het bedrijventerrein Centrum-Zuid, in. Deze weg blijft u volgen (de straat heet na de bocht Brugstraat) tot aan het T-kruispunt. Hier rijdt u linksaf, de Stationsstraat in. Juist voor de overweg kan u dan uw wagen parkeren aan de rechterkant van de straat. U steekt vervolgens de straat over en bemerkt aan beide zijden van de overweg een wandel- en fietspad: een van beiden loopt u in (afhankelijk van het tijdstip dat u daar bent), waar even verder het fotopunt gelegen is.
 
Extra:


De inwendige mens:
Er zijn geen winkels in de buurt, dus zorg zelf voor alles wat u denkt nodig te hebben.