Startpagina    Overzicht & kaart    Overzicht lijnen    Downloads    Over deze site/Copyright    Links    Contact     Mededelingen    Foto-Actua    
Alt-Hoeselt

 Fotopunt    Kaart    Zonnewijzer    Foto's    Fotopunten in de omgeving   Foto:


© Michel Heerkens

HLD 5531 en 5515 NMBS
ZZ 47975 Lommel - Pétange
Alt-Hoeselt, 2004-05-28

 
Omschrijving:


Alt-Hoesselt is kleine gemeente tussen Bilzen en Tongeren en is gelegen aan lijn 34. Hier ligt een perfect fotopunt waarbij de spoorbaan in een ingraving ligt en het fotopunt dus hoger ligt dan de spoorbaan. Treinen uit de richting Bilzen zijn hier perfect te fotograferen.
Op de achtergrond is Hoeselt waar te nemen in de vorm van de kerktoren en andere bebouwing.

 
Verkeer:


Reizigers:
L34 is tussen Hasselt en Tongeren redelijk druk, met 2 reizigerstreinen per uur in elke richting :

Weekdagen:
  • IC E Knokke/Blankenberge – Tongeren
  • IR Antwerpen – Luik

Weekend:
  • IC D Hasselt – Lille Flandres


Goederen:
De goederendienst is vrij intens met treinen naar Duitsland/Montzen en Kinkempois uit Antwerpen, Hasselt/Genk en andere vertrekpunten, met als vracht vooral containers, auto’s en chemische producten. Ook gemengde treinen komen regelmatig voorbij.
Op zaterdag is er ook behoorlijk wat cargoverkeer waar te nemen; op zondag is dat echter heel wat minder.


Toeristisch:
Nihil

Infrastructuur:
Ook de sproeitrein passeert hier jaarlijks, gesleept door een HLD van Infrabel
 
Ingezet materieel:


Reizigers:
MS: Breaks AM 80 en MS AM 96 NMBS

Goederen:
HLE: Reeksen 20, 21, 23, 26, 27 NMBS
HLD: Class 66, G2000
HLDR: reeks 77/78 NMBS

 
Zonnestand:


Winter:
12.30u - 15.00u

Zomer:
13.30u - 16.00u
 
Periode:


Het hele jaar door.
 
Wegbeschrijving
(openbaar vervoer):U neemt in het station van Bilzen de Belbus lijn 707 (opgelet: dit is een belbus: u moet dus op voorhand telefoneren om af te spreken wanneer de bus u ophaalt, meer info vindt u op de site van De Lijn), richting Hoeselt, waarna u afstapt aan de halte Hoeselt Molenbroekstraat. Daar gaat u de Molenbroekstraat in, die u volgt tot even voor de overweg, waar u linksaf de Hardveldstraat ingaat. Deze blijft u volgen tot aan de volgende overweg, waar de straat overgaat in een zandweg. Deze gaat u ongeveer 50 meter in, waar het fotopunt gelegen is.
 
Wegbeschrijving
(auto):U neemt op de E313 Antwerpen – Luik afslag 31 Hoeselt/Bilzen, waar u op het einde van de uitrit richting Hoeselt rijdt. Hier rijdt u alsmaar rechtdoor doorheen Hoeselt en wanneer u Hoeselt uitrijdt en het de richtingaanwijzer van Alt-Hoeselt (1 km) ziet, slaat u linksaf de Lindekapelstraat in, richting Alt-Hoeselt. Onmiddellijk hierna komt u aan een kruispunt, dat u overrijdt Bij de 2e straat rijdt u dan weer linksaf (de Molenbroekstraat) in de richting van het spoor. Voor de overweg gaat u weer linksaf (de Hardveldstraat in) en na de volgende overweg wordt de weg een zandpad. Hier moet u nog 50 meter verder doorrijden en u bent bij het fotopunt.
 
Extra:


Dienstregelingen:
De inwendige mens:
Winkels zijn een eindje uit de buurt, dus ga goed voorbereid op pad.