Startpagina    Overzicht & kaart    Overzicht lijnen    Downloads    Over deze site/Copyright    Links    Contact     Mededelingen    Foto-Actua    
Visé (Pont de la Meuse)

 Fotopunt    Kaart    Zonnewijzer    Foto's    Fotopunten in de omgeving   Foto:


© Ludwig Bontinck

HLD Railion BR 225
Cargo Genk - Köln
Visé, 2005-04-21

 
Omschrijving:


De fraaie spoorwegbrug “Pont de la Meuse” (Maasbrug) langsheen lijn 24 te Visé is een uitstekend motief om divers rollend materieel van de NMBS en Railion Deutschland te vereeuwigen. De brug toornt hoog uit boven het water en de wal waardoor u een interessante voorgrond wordt aangeboden: water, bootjes en dieren (ganzen, eenden, zwanen). Alles dus om een geslaagde opname te maken. Het enige minpuntje zijn de hoogspanningskabels die op de achtergrond zichtbaar zijn. Nu ja, niets in het leven is perfect zeker?
 
Verkeer:


Reizigers:
Buiten een extra trein (bijvoorbeeld overbrenging rijtuigen e.d.), rijden hier geen reizigerstreinen in de normale reizigersdienst.

Goederen:
Cargoliekers kunnen op deze fotostek hun hartje ophalen! Goederentreinen tussen Gent, Zeebrugge, Antwerpen (leeuwendeel), Hasselt/Genk en Duitsland passeren hier om de haverklap. Weekdagen zijn over het algemeen de drukste dagen. Op zaterdag valt er nog steeds heel wat te fotograferen; op zondagen echter moeten we genoegen nemen met iets meer dan een handvol cargo’s.

Toeristisch:
Nihil

Infrastructuur:
Jaarlijks passeert de sproeitrein hier.
 
Ingezet materieel:


Reizigers:
Nihil

Goederen:
HLE: NMBS Reeksen 20/21/23/26/27/28.
HLD: Class 66, G2000 (Privé-operatoren).
HLDR: NMBS reeks 77/78

 
Zonnestand:


Winter:
14.00u - 17.30u

Zomer:
15.00u - 18.30u
 
Periode:


Heel het jaar
 
Wegbeschrijving
(openbaar vervoer):Als u het station van Visé verlaat, gaat u onmiddellijk de brug over de Maas over richting Bassenge. Eens u de Maas overgestoken bent, kan u onmiddellijk naar rechts en zo uitkomen in de Quai du Halage. Deze volgt u richting spoorwegbrug totdat u het fotopunt bereikt hebt.
 
Wegbeschrijving
(auto):Op de E25 Luik – Maastricht neemt u afrit nummer 2 (Visé) die u volgt richting Visé. Op het einde van deze afrit rijdt u linksaf de Rue de Jupille in, die even verder verandert in de Arbaletriers Arquebusiers, welke u vervolgens blijft volgen tot u aan een t-kruispunt komt. Daar gaat u linksaf de Avenue du Pont in. Als u de Maas bent overgereden, rijdt u vervolgens de 2e straat rechts in (de Rue des Ecoles, vlak voorbij een kerkje). Deze rijdt u ten einde waarna u rechts afdraait, de Promenade d’Aiguillon in. Deze vervolgt u tot na de rechtse bocht (vanaf hier heet de straat Quai du Halage), waarna u het fotopunt bereikt heeft.
 
Extra:


Het stadscentrum van Visé is slechts enkele honderden meters verwijderd van dit fraaie fotopunt. U vindt er gemakkelijk spijs en drank om de inwendige mens te versterken. Tip: neem ook wat droog brood mee en strooi het uit in de nabijheid van uw fotostek. De beestjes zullen u niet alleen een toffe peer vinden, zij zullen ook gewillig poseren op de voorgrond terwijl u een machtige cargo vereeuwigd op de gevoelige plaat/chip.