Startpagina    Overzicht & kaart    Overzicht lijnen    Downloads    Over deze site/Copyright    Links    Contact     Mededelingen    Foto-Actua    
Franchimont

 Fotopunt    Kaart    Zonnewijzer    Foto's    Fotopunten in de omgeving   Foto:


© ThomSten

MS 224 NMBS
L 5842 Welkenraedt - Spa - Géronstère
Franchimont, 2004-07-06

 
Omschrijving:


Dit fotopunt is gelegen in het dorpje Theux, nabij het kasteel van Franchimont. De natuur overheerst hier de omgeving zeker.
 
Verkeer:


Reizigers:
De huidige lijn 44 is een stukje van de spoorlijn Pepinster – Trois-Points dat ontsnapt is aan sluiting. Op weekdagen alsook in het weekend, rijdt één stoptrein per uur tussen Verviers-Central en Spa-Géronstère met klassieke elektrische motorstellen.

Goederen:
Goederenverkeer is hier ook geweest, want er is een aansluiting bij de waterfabrieken in Spa. Deze is vandaag de dag buiten gebruik. Er is hier dus geen goederenverkeer meer.

Toeristisch:
Nihil

Infrastructuur:
Ook de sproeitrein reist een keer per jaar de lijn op en af.
 
Ingezet materieel:


Reizigers:
Klassieke elektrische motorstellen (al dan niet gemoderniseerd).

Goederen:
Nihil
 
Zonnestand:


Winter:
8.30u - 13.30u

Zomer:
9.30u - 14.00u
 
Periode:


Heel het jaar. Het hangt af van persoon tot persoon en hoeveel begroeiing hij/zij verkiest. Tussen de trein en het wandelpad staat slechts wat hoog gras en kleine begroeiing.
 
Wegbeschrijving
(openbaar vervoer):Neem de trein tot in Verviers-Central of Pepinster. In deze stations is ieder uur een stoptrein naar Franchimont. In Franchimont afgestapt loopt u naar de uitgang (richting noorden). Deze uitgang is niet meer dan een straat die kruist met het spoor. Loop het spoor over, en loop aan de andere kant van het spoor onmiddellijk een klein wegje in richting zuiden dat parallel loopt met het spoor. Na ca 100 meter gaat dit straatje over in een wandelpad. Loop dit in. Na een tijdje gaat dit pad weer over in een weg. Negeer de eerste afslag richting oosten. Neem de tweede, en loop totdat u weer over het spoor bent. Direct nadat u over het spoor bent, is er een wegje richting zuiden dat een paar honderd meter langs het spoor loopt. Dit is het fotopunt. Totale wandelafstand vanaf de halte Franchimont: ca 1,2 km.
 
Wegbeschrijving
(auto):Neem op de E42 (Luik – Verviers – Sankt Vith) afrit 7 (Theux) en volg van daaruit de N657 tot in Theux. Eens u daar de spoorlijn bent overgestoken, draait u rechtsaf de N690 in, richting Spa. Als u het kerkje van Franchimont (op uw linkerzijde, de spoorlijn loopt hier parallel met de rijweg) voorbij bent, rijdt u links de weg richting Polleur voorbij en rijdt vervolgens de eerste straat links in (Pont à le Roy) en vervolgens onmiddellijk rechtsaf, de Quai du Wayai in. Daar kan u uw wagen het beste achterlaten. Vanaf daar gaat u te voet verder tot aan het eerste weggetje links, waar u ingaat zodat u vervolgens de spoorweg oversteekt. Hierna gaat u onmiddellijk rechtsaf het weggetje parallel aan de spoorlijn in en volgt dit enkele honderden meters. Daar is het fotopunt gelegen.
 
Extra:


-