Startpagina    Overzicht & kaart    Overzicht lijnen    Downloads    Over deze site/Copyright    Links    Contact     Mededelingen    Foto-Actua    
Hauset

 Fotopunt    Kaart    Zonnewijzer    Foto's    Fotopunten in de omgeving   Foto:


© Steven Wuyts

HLE 2736 NMBS
EN 348 "Jan Kiepura": Warschau - Brussel Zuid
Hauset, 2004-07-02

 
Omschrijving:


In Hauset hebt u 's voormiddags een prachtig zicht op de Hammerbrücke, waarbij u alle treinen die vanuit Aachen komen goed kan fotograferen.
 
Verkeer:


Reizigers:
L37 is tussen Aachen en Welkenraedt vrij kalm: er rijdt per 2 uur een trein naar Aachen met een klassiek motorstel. Om de twee uren passeert er ook een Thalys. Enkele ICE’s per dag vervolledigen het aanbod op deze lijn.

Goederen:
Er is geen reguliere goederentrafiek op deze lijn. Enkel bij omleidingen rijden hier goederentreinen.

Toeristisch:
Nihil

Infrastructuur:
Ook de sproeitrein (gesleept door een diesellocomotief voor rekening van de Dienst Infrastructuur) komt jaarlijks even langs.
 
Ingezet materieel:


Reizigers:
MS: Klassieke MS, Thalys, ICE.
HLE: Reeks 27 NMBS (voor extratreinen).


Goederen:
Nihil
 
Zonnestand:


Winter:
8.00u - 11.00u

Zomer:
9.00u - 12.00u
 
Periode:


Heel het jaar.
 
Wegbeschrijving
(openbaar vervoer):Vanaf het station van Eupen neem je bus 22 richting Köpfchen of richting Lichtenbusch. Aan de halte Hauset Kapelle stapt u af, waarna u de Asteneter Strasse ingaat en vervolgens de eerste straat rechts neemt. Deze volgt u tot u aan een scherpe bocht naar links komt, waar u aan het hek van de weide een prima uitzicht op de Hammerbrücke heeft.
 
Wegbeschrijving
(auto):Neem op de E40 Luik – Aachen de afrit 39 (Raeren, Aachen) en volg de N68 richting Aachen. Neem vervolgens de tweede straat links (Burscheider Strasse) en rij deze volledig ten einde (tot aan de kerk van Hauset), waar u links de Kirschstrasse afdraait. Deze volgt u tot aan Rochuskapel, waar u rechts aanhoudt en de Asteneter strasse inrijdt. Vervolgens neemt u de eerste straat rechts, tot u aan een bocht naar links komt. Daar staat een hek van een weide, waar u een prima uitzicht heeft op de Hammerbrücke.
 
Extra:


De inwendige mens:
In het dorp bevindt zich een prima bakker, waar u ook een uitstekende kop koffie kan nuttigen !