Startpagina    Overzicht & kaart    Overzicht lijnen    Downloads    Over deze site/Copyright    Links    Contact     Mededelingen    Foto-Actua    
Lauwe

 Fotopunt    Kaart    Zonnewijzer    Foto's    Fotopunten in de omgeving   Foto:


© Mattias Catry

HLD 5704 B-Logistics
43112 Antwerpen D.S Angola - Constanti
Lauwe, 2008-12-28

 
Omschrijving:


Als deelgemeente van Menen is Lauwe een zeer rustige gemeente. Ze beschikt niet meer over een spoorwegstation, maar wel over een containerterminal, naast de E17, die Antwerpen met Frankrijk verbindt. Het fotopunt is gelegen aan de brug over de spoorweg in de Klein Molenstraat.
 
Verkeer:


Reizigers:
Sinds de nieuwe dienstregeling eind 2009, beschikt het stukje spoorlijn tussen Kortrijk en Moeskroen nu over 2 IC-verbindingen. In het weekend is het er echter zeer kalm!

Week:
 • IC C Antwerpen Centraal – Gent Sint-Pieters – Kortrijk – Lille Flandres
 • IR d Kortrijk – Ath – Enghien – Brussel - Antwerpen

Weekends:
 • IC C Antwerpen Centraal – Gent Sint-Pieters – Kortrijk – Lille Flandres


 • Goederen:
  Er is een grote hoeveel goederenverkeer op deze spoorlijn. Goederen vanuit Antwerpen, Gent, Tessenderlo en Duitsland met bestemming Frankrijk komen hier langsgereden, alsook het vervoer van cement voor de fabriek in Havinnes. Het transport van staal, cement, chemicaliën en vooral containers staan hier centraal. Dagelijks is er minstens 1 bediening van de containerterminal te Lauwe.

  Toeristisch:
  Nihil

  Infrastructuur:
  Ook de sproeitrein reist een keer per jaar de lijn op en af.
   
  Ingezet materieel:


  Reizigers:
  MS: MS 80 en MS 96

  Goederen:
  HLE: Reeks 12, 21, 27, 29 NMBS, BB 36000 SNCF, Traxx ECR
  HLD: Reeks 57 NMBS, BB 67400 SNCF, G2000 (Privé-operatoren)
  HLDR: Reeks 77/78 NMBS

   
  Zonnestand:


  Winter:
  Richting Moeskroen: 13.00u - 16.00u
  Richting Kortrijk: Niet mogelijk


  Zomer:
  Richting Moeskroen: 14.00u - 17.00u
  Richting Kortrijk: 17.30u - zonsondergang

   
  Periode:


  Het hele jaar door. Let in de zomer wel op voor hoge begroeiing !
   
  Wegbeschrijving
  (openbaar vervoer):  U neemt de trein tot Kortrijk: hier neemt u de bus lijn 82 richting Moorsele. Stap uit aan halte "Lauwe Dronkaardstraat" en neem vervolgens de Spoorwegstraat en wandel tot aan de Aalbeeksesteenweg. Volg deze verder tot u aan het voormalige station komt: net voorbij de spoorweg gaat u rechtsaf, de Oude Aalbekestraat in. Blijf deze volgen tot u aan het kruispuntje komt met de Kleine Molenstraat. Ga rechtsaf en 200 meter verder bent u aan de brug over het spoor, waar het fotopunt gelegen is. De hele wandeling neemt ongeveer 20min. in beslag.
   
  Wegbeschrijving
  (auto):  Volg je de E 17 (Gent - Kortrijk - Frankrijk) tot afrit 1 (Moeskroen – Menen LAR) en volg de afrit in de richting van Menen tot op het einde van de weg. Sla daar rechtsaf, de Dronkaertstraat in. Vervolgens neemt u aan het rondpunt de 2e afslag (rechtdoor) en rijdt u 200 meter verder de rechtsaf Grote Molenstraat in. Volg deze gedurende 400 meter en rij vervolgens linksaf de Kleine Molenstraat in. Deze volgt u tot aan de brug over het spoor, waar het fotopunt gelegen is.
   
  Extra:


  -